maanantai 12. marraskuuta 2007

Flooraa ja Faunaa



Onpas äitelä otsikko! Oikea marsipaani. Sellainen, joka voisi olla Ellit -nettisivuston blogin otsikko. Miksi naisille on tuollaisia aivottomia sivustoja. Ja lehtiä. Ja kaikkea mediaa. Paljon pinkkiä ja horoskooppiasioita. Ilmeisesti aika moni nainen on tasaisesti ja vielä hieman ylpeyttä asiasta tuntien, kiinnostunut asioista, jotka kuuluvat kategorian "naisten jutut" -alle. En kyllä tunne montaakaan. Mutta pakko heitä on olla. Vähän kuin ihmisryhmä "Seiskan tilaajat". Ja miksi sivuston nimi on "Ellit"? Haluaako joku oikeasti olla Elli, siis sillä tavalla yhteisömielessä, että "mitäs me Ellit", varsinkin kun yhteisön nimi ja teemat on ylhäältä annettu.

No kuitenkin. Se otsikosta.

Faunan osuus merkinnässä on kuitattu lyhyesti: Näin eilen (puhuessani pikkusiskoni kanssa puhelimessa) kuinka akvaarion lampun päällä aikaansa viettävä kissa (Pekka) oksensi ohimennen desin verran huonosti sulanutta kissanruokaa kilpikonnan (Eppu) akvaarioon. Sitten Eppu (kilpikonna) alkoi syödä oksennusta. LMAO.

Sitten flora. Lähes tapoin bonsaini ehkä viikko, ehkä pari viikkoa sitten. Pimeä vuodenaika, vetoisa paikka sekä järkälemäisen työrupeaman aiheuttama olematon kastelu sai nirson kasvin (jonka ei pitäisi olla) varistamaan kaikki ne lehdet, jotka eivät olleet auringon puolella. Lähes menetin toivoni. Bonsain kuoleminen kun on siinä mielessä ärsyttävää, että kaikki tunnollisuus kasvin siihenastisessa hoitamisesssa valuu kuolon hetkellä hukkaan.

Mutta kas! Nypin kaikki rusehtuneet lehdet pois. Sitten nypin sellaiset lehdet pois, jotka irtosivat koskettamalla. Sitten nypin sellaiset lehdet pois, jotka lähtivät vähän liian helposti. Ja nyt karussa rungossa on kiinni vain valioyksilöt. Siirsin kasvin lämpimämpään paikkaan ja päätin antaa sille lisävaloa pöytälampun loisteputkella. Aamuseitsemästä iltayhdeksään. Ja tiedättekö mitä? Oksat alkoivat puskea silmuja! Eikö olekin pelottavaa? Tämä innostukseni siis.

Ja kuten nyt tekin, valveutuneet lukijani, epäilemättä kyseenalaistatte sähköntuhlauksen mielekkyyden (herranenaika sehän on lamppu koko päivän siinä ja yhdeksäs ydinvoimala ja hiilidioksidi), aloin minäkin miettiä ekologisempaa vaihtoehtoa loisteputkelle ja hei mäpä taidan kirjoittaa siitä ihan oman merkintänsä.

3 kommenttia:

  1. "Onpas äitelä otsikko! Oikea marsipaani. Sellainen, joka voisi olla Ellit -nettisivuston blogin otsikko"

    Ai kuten 100 Naista?

    VastaaPoista
  2. En nyt oikein tiedä mihin tällä kommentilla pyritään, mutta 100 naista, joka siis valitettavasti on Ellit -nettisivuston yksi blogeista ei otsikoltaan vastaa sitä mielikuvaa, joka minulla on Ellit-portaalin meiningistä ylipäänsä, joten sikäli tuo 100 naista on tässä kohtaa melko huono esimerkki.

    Jos tässä sen sijaan on tarkoitus osoittaa, että mielikuvani Ellit-sivustosta on virheellinen, voi piikki osua ihan kohdilleenkin. En kuitenkaan vaivaudu tarkistamaan asian oikeaa laitaa, sillä tämä on internet-journalismia 2.0.

    Aika pitkä vastine. En minä tästä nyt näin paljoa innostunut.

    VastaaPoista
  3. Ei siinä mitään piikkiä ollut, ihan kivasti olit kirjoittanut. Minua vain itseäni huvittaa se, että 100 naista on ellit.fi:ssä.

    VastaaPoista