maanantai 27. maaliskuuta 2006

Kömpelyyttä

Ei ollut tarkoitus harrastaa täällä tällaisia "rakas päiväkirja" -tyylisiä merkintöjä, mutta kuinkas kävi. Nyt saatte nimittäin luettavaksenne kertomuksen siitä, kuinka minun kahdeskymmenesseitsemäskolmattani alkoi.

No,

Näin noin seitsemän aikaan unta, jossa heräsin ja katsoin kelloa. Huomasin nukkuneeni melko pitkään; kello oli 16:24. Nousin hädissäni ylös ja laitoin tietokoneen ja television päälle. Tietokoneen kello oli 12:36 ja television teksti-tv:n kello 17:55. Heräsin viimein piinaavasta unestani oikeasti kello seitsemän. Noin. Jäin kuitenkin punkan pohjalle rötväämään, kuten armeijassa sanottiin.

Nousin ylös viimein noin puoli yhdeksän, kun muistin, että kirjastosta viikonlopun yli lainassa ollut kurssikirja piti palauttaa yhdeksäksi. Olin edelleen väsynyt. Petasin sängyn, pesin hampaat ja menin tekemään aamupalaa. Muistin, että minun pitäisi palauttaa myös ne noin viisitoista levyä, jotka minulla oli kirjastosta lainassa. Nappasin levyt muovipussiin. Eväitä tehdessä tiputin astiakaapista valkoisen kulhon lavuaariin. Rikki meni. Sain myös haavan sormeen.

Ehdin juuri ja juuri kirjastoon. Sitten töihin. Olin juuri menossa suojatien yli, kun huomasin, että viereiseltä bussipysäkiltä lähtisi 550 suoraan työpaikkani eteen. En koskaan käytä bussia työmatkaan, koska se on noin kilometri, jos sitäkään, mutta nyt kello oli niin paljon ja hitto kun sattui sopivasti. Käännyin kannoillani ja ponkasin juoksuun. Jalka lipesi jäätä pitkin, polvi kohtasi asvaltin ja valtavan momentin saanut levyjä täynnä oleva muovikassi osui melko suurella voimalla suoraan asvalttiin. Onnuin bussiin.

Kuljin bussin käytävää muovipussi oikeassa kädessäni, huomasin paikan, meinasin istahtaa. Meinaamiseksi jäi; haurastunut muovipussi päästi pohjansa läpi kaikki jo äskeisestä iskusta vaurioituneet kirjaston levyt bussin kuraiselle lattialle. Ehkä kolme levykoteloa onnistui pitämään sisältönsä. Kirosin voimakkaasti ääneen. Kaksi säälivää naishenkilöä auttoi minua kasaamaan levyt laukkuuni. Lattialla lojui myös kiireessä syömättä jääneen aamupalan osasia. Juusto. Kurkku. Vähän ruisleipää. Onneksi muovipurkkiin oli jäänyt vielä pizzanpala.

Levyt eivät ehkä ole ihan pilalla. Yhdestä havaitsin naarmun, jonka lähes varmasti aiheutin. Levy soi kuitenkin. Muovikoteloista muutama on hyvin surullisessa kunnossa. Uusi muovikotelo maksaa kirjastossa 1,70€. Hinnassa näkyy ilmeisesti kirjaston tarran liimaukseen kuluvan työajan kustannukset.

Kello on vasta yksitoista. Kirjoitan lisää, jos jotain tulee. Yksi potentiaalinen vaaratekijä on nimittäin olemassa. Sain työpaikaltani vanhan prosessorin, jonka aion illalla asentaa ikuisuusprojektitietokoneeseeni. Jos tietäisitte projektin synkän historian, voisitte ehkä jo maalailla mieleenne herkullista tilannekomiikkaa. Sain nimittäin kerran tuota samaista konetta viritellessäni 220V jännitteen purkautumaan näytönohjaimen ja scart-liittimen kautta television läpi sillä tuloksella, että kaikki television kondensaattorit poksahtivat samaan aikaan.

TV-korjaaja ei kuulemma koskaan ollut nähnyt vastaavaa.

12 kommenttia:

  1. Voi Anttia.
    Onnea pc-projektiin.

    VastaaPoista
  2. Meinasin jo parkaista ääneen myötävittua. Olipa huono tarjonta päivältä.

    VastaaPoista
  3. Prosessori toimi nätisti. Kovalevy on kuitenkin ilmeisesti rikki. Niitähän saa.

    VastaaPoista
  4. Huomasin tuossa, että kirjoituksessani on sekaannuksen vaara. Selvennettäköön siis: Kurssikirja oli lainassa koulun kirjastosta ja levyt kaupungin. Siksi ne olivat minulla vielä pussissa (ja bussissa! (pprtshh)), vaikka olin jo koulun kirjastossa ehtinytkin käväistä.

    Kaupungin kirjastossa taasen ehdotin, että voisin muutaman levykotelon korvata, mutta kirjastotätiä ei kauheasti tuntunut kiinnostavan. Kerroin, että kotisivuillaan ilmoitetaan hinnaksi tuo 1,70€, mutta kirjastotäti ei ollut moisesta koskaan kuullutkaan. Siispä hän kysyi minulta, onko minulla "jotain rahaa" eli "esimerkiksi euroa", johon vastasin myöntävästi.

    Kirjastotäti otti euroni ja ne varsin surullisessa kunnossa olleet levykotelot tyytyväisenä vastaan. Se siitä.

    Samaisessa kirjastossa aiemmin eräs siviilipalvelustaan suorittava mainio herra kuittasi sakkoni kysymällä, että "paljo sul on sit" ja ottamalla noin viidesosan sakkoni suuruudesta hyvitykseksi. "Nyt sul ei oo enää sakkoi"

    VastaaPoista
  5. Kirjasto on kiva paikka.
    Siellä on (myös) kirjastolaisia, jotka on kivoja (usein).

    VastaaPoista
  6. Esimerkkinä voidaan mainita vaikkapa Helsingin Normaalilyseon lukion kirjasto.

    VastaaPoista
  7. Liekö sellaista paikkaa edes olemassa, kuin Helsingin normaalilyseon lukion kirjasto? Kyllä siellä peruskoululaisetkin käyvät.

    VastaaPoista
  8. Helsingin Normaalilyseon kirjasto sitten.

    VastaaPoista
  9. Minun mielestäni "normaalilyseo" pienellä. Vai onko tässä samajuttu kuin Klingellä "Yliopiston" kanssa?

    VastaaPoista
  10. No vitustako minä tiedän. Jossain virallisissa papereissa se oli isolla.

    VastaaPoista
  11. Et taida edes vitusta. Pienellä on se.

    Ja menkääs pojat muualle tappelemaan täältä blogista. Raviolissa on tilaa! Tässä on saatana jo yksitoista kommenttia!

    VastaaPoista
  12. Nyt on kaksitoista.

    VastaaPoista